Rikard i "fel" tidning

Nehej. Expressen verkar ha skippat det lilla angreppet mot mig från Boris Benulic. Då blev det bara två angrepp i dag. Hm.

Torsdagar kommer Flamman och Arbetaren i brevlådan. Jag läser alltid samtidigt som jag steker pannkakor, numera bara till en dotter – de två andra har flyttat hemifrån. Men i dag är det nåt som inte stämmer. Arbetarens gamla chefredaktör Rikard Warlenius skriver plötsligt i Flamman. Vad händer? Jag har alltid läst Rikards artiklar om ekonomi, arbetsmarknad och fackliga frågor. Tycker han tillhör de klart bästa vänsterskribenterna inom de områdena. Nu har han en pedagogisk och klargörande genomgång av avtalsrörelsens stridsfrågor. Jag lärde mig massor.

Men varför i Flamman? Det har länge gått elaka rykten om Arbetarens nya chefredaktör Mattias Pettersson och hans leninistiska hemligheter. I värsta fall är Arbetarens gamla frihetliga tradition på väg mot slutet. Det vore tragiskt. Men det verkar illa. Att Rikard inte skriver i Arbetaren (är han i blockad av politiska skäl?) är ett tecken. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s