Söndagsläsning

I dag skriver Peter Wolodarski jättebra om Moderaterna och hotet mot demokratin i Europa. Han avslutar: "När det gäller antidemokratiska tendenser i Europa ser man fortfarande med ett enda öga – det högra. Och det är just nu stängt."

Det var bland annat den typen av ställningstagande inom borgerligheten jag efterlyste i går i Expressen.

I senaste New York Review of Books har Elizabeth Drew skrivit en klar och infotät artikel om presidentvalet i USA, konsekvenserna av HD:s domslut att öppna alla slussar för pengar i poltiken och även hur republikanerna på delstatsnivå målmedvetet minskar möjligheterna för vissa grupper att använda sin rösträtt. Klart läsvärt.

För övrigt: Socialdemokraterna har bestämt att inte ha någon åsikt om privata företag, vinster och offentlig verksamhet. Kommunerna ska själva få bestämma – och ha rätt att prioritera icke vinstdrivande företag vid upphandling. Det räcker inte. Varför ska det vara så svårt? Är det för att ledande socialdemokrater har för många bekanta och fd partianställda som nu är lobbyister för dessa "välfärdsföretag"? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.