Tempo

I kväll började Tempofestivalen i Stockholm. Sex dagar med dokumentärfilm och radiodokumentärer. Öppningsfilm var Love Always, Carolyn om Carolyn Cassady som bor ensam i ett litet hus i England. Hon var gift med Neal Cassady och ett slags påtvingad älskarinna till hans vän Jack Kerouac. Genom hennes minnen avslöjas verkligheten bakom de manliga mytmaskinerier som framkallade och ånnu upprätthåller beatnikpoeterna. Den är mödosamt filmad av två svenska filmare, Maria Ramström och Malin Korkeasalo. Huvudpersonen är ingen enkel kvinna … men filmen blev fin.

Eftersom jag var på film har jag inte följt hur affären Saudiarabien utvecklats under kvällen. Men är det inte dags att ställa frågor till Leni Björklund? Hon var försvarsminister (S) när ursprungsavtalet skrevs 2005. Det var omstritt redan då. Många protesterade. Men jag vill veta vad som sades. Var tanken redan då att hjälpa till med en vapenfabrik?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.