Ja till brexit!

Den föreslagna överenskommelsen mellan EU och Storbritannien verkar vara en potentiell katastrof för vänstern. Att det förhandlats fram av Europeiska rådets ordförande och inte kommissionens är redan det ett tecken på unionens degenerering från överstatliga principer till mellanstatligt sönderfall. För EU:s skull hoppas jag att britterna röstar nej och att Storbritannien  sedan lämnar  den. Rimligen bör alla länder som saknar ambition att ansluta sig till euron också lämna EU under ordnade former. Socialdemokraternas brist på politisk hållning i Europafrågan är förfärlig — men man har vant sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.