Trump mot slutspelet

Rysslandspåret har hela tiden känts ganska tunt. Det gör det fortfarande. Men Donald Trumps svårfattbara klantighet håller på att förvandla det. Själva spåret ändrar karaktär till en fråga om hans försök att dölja det är olagliga. När den här typen av ”affärer” har kletat sig fast i Washington brukar de växa och skapa stämdiga problem för den drabbade presidenten.

I senaste American Prospect finns två artiklar om den växande gräsrotsrörelse som börjat mobiliseras inför det extremt viktiga mellanårsvalet 2018. Utgångsläget är mörkt för demokraterna. Det krävas att de får ut sina väljare den här gången. Jag är inte särskilt optimistisk. Trump är fortfarande stark bland republikanernas kärnväljare.

De rörelser som börjar avteckna sig är det växande Working Families Party, som arbetar inne i demokraterna för att stödja radikala politiska utmanare, den omvandlade Sanderskampanjen Our Revolution och den helt nya rätt spontant uppkomna rörelsen The Indivisible som sattes i rörelse av ett dokument som finns på nätet The Indivisible Guide sammanställt av tidigare medarbetare hos demokrater i Kongressen om hur man bäst påverkar sina valda politiker i DC. Helt säkert kommer den fackliga kampanjen Fight for 15 också fortsätta vara viktig i viktiga delar av landet.

Artiklarna känns överoptimistiska men bra för den som vill få lite koll på läget. ”The Antitrump Movement: Recover, Resist, Reform” finns här. Och här hittar du ”Will Suburban Activism Pave the Democratic Way to the House?” som är en aning mer spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.