Ny start

Första januari slutade jag som chefredaktör för Arena. Jag har inget jobb längre! Jag ska försörja mig som förr – alldeles på egen hand. Natten mellan nyårsafton och nyårsdagen kunde jag inte sova.

Men jag har slutat för att jag vill. För att kunna skriva mer, göra nya saker, se världen och bli vuxen. Det som skrämmer mig mest är rädslan för frihet. Jag ser för mycket sån rädsla i Europa i dag. Nu har i varje fall jag valt friheten. 

Dags alltså att skriva blogg igen. Jag slutade för två eller kanske tre år sedan. Nu kommer jag antagligen ha mer tid.

Håller på att lämna tre stora artiklar till Expressens kultursida. Om 2010-talets tre viktigaste globalpolitiska frihetsfrågor. De om männens globala krig mot kvinnorna och om att befria migrationen är klara. Nu ska den tredje om jämlikhet skrivas. Nina Lekander mailade från tidningen att den om kvinnors rättigheter var "fantastiskt bra". Hur många tusen artiklar jag än skrivit sedan 1981 så behöver jag alltid höra sånt. Behovet av självbekräftelse är ändlöst. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.