Kyrkans tidning och SD

Jag har tidigare nämnt "kulturkriget" i Svenska kyrkan och i synnerhet i Kyrkans tidning (17/2). Det är en direkt parallell till de debattstrider som pågår på olika kultursidor, senast efter Fredrik Ekelunds artikel i DN.

Striderna har nu accellererat genom att Kyrkans tidnngs underliga chefredaktör Anders Ahlberg sagt upp samarbetet med tidningens kolumnist Helle Klein. För någon vecka sedan censurerade han ett avsnitt i hennes kolumn där hon berättade att en präst och aktiv röst i debatterna efter Utøya, Helena Edlund, samarbetat med Sverigedemokraterna under Almedalsveckan + skrivit under upprop av Kent Ekeroth – glödande islamofob och riksdagsledamot för SD. Sånt får man inte skriva i Kyrkans tidning. Läs Kleins egen kommentar på Seglora smedja.

I dag recenserar jag BBC-journalisten Paul Masons bok Why It's Kicking Off Everywhere i Expressen. Mason binder samman alla de uppror, protester och demonstrationer som svepte in 2011 i tårgas och sovsäckar och visar hur de hänger samman. 2011 blev ett nytt 1848. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.