Kosmopolitisk kö

Min dotter Rebecca går fotoutbildningens andra år på Middlesex University i London. Hon brukar lägga upp sina projekt på sin bildblogg. Det börjar bli väldigt bra. I synnerhet den bildserie som heter Breakfast. Kolla här.

När hon började utbildningen förra året fick hon studentlägenhet direkt. Kösystemet var ordnat efter en kosmopolitisk princip. De som bodde längst bort från campus fick bostad först. Den från Nigeria eller Japan hamnade alltså i topp. De från London sist i kölistan. Om ett svenskt universitet införde samma princip skulle det utlösa politisk skandal. I Stockholm skulle motsatt princip anses som den "naturliga". Det är därför jag gillar London och känner växande andnöd i Stockholm. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.