Moderaterna – de nya EU-skeptikerna.

I regeringens utrikespolitiska deklaration är nu formuleringarna att Sverige vill tillhöra EU:s kärna borta. Det bekräftar att Moderaterna målmedvetet förändrar svensk Europapolitik mot en mer EU-skeptisk hållning. De positionerar nu Sverige i unionens perifera zon tillsammans med bl.a. Storbritannien. I Godmorgon världens årskrönika sade jag att om Moderaterna får fortsätta regera kommer de långsamt leda Sverige ut ur EU. Det kan låta drastiskt. Men det är inte omöjligt.

I går bekräftade Reinfeldt den tunga handen han lagt på svenska Europaparlamentariker att rösta för långtidsbudgeten. Om parlamentet säger nej "Kommer det verkligen börja synas i Sveriges statsfinanser." Ja, men om budgeten accepteras kommer den bidra till den europeiska, och svenska, massarbetslösheten. Nu hoppas jag att de rödgröna i Europaparlamentet följer sin politiska grundsyn och röstar nej. Det är dags att bryta det förlamande konsensustänkandet om Europafrågor och börja opponera. Enighet är provinsiellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.