Äntligen lite klarsyn

Under lunchen läste jag Hanna Eklunds perfekt polemiska angrepp mot svensk EU-politik i gårdagens DN Kultur. Den slår både mot regeringens tilltagande isolationism och den svenska vänsterns thatcherism. Hon jämför smart med de gamla maktdelningsdebatterna i USA: ska beslut fattas i medlemsstaterna eller i federationens centrum? Sedan lång tid har vänstern ofta förordat centrala beslut och republikanerna velat återge medlemsstaterna deras förlorade egenmakt. Eklund skriver: "I Europa har den [debatten] precis börjat — och Sverige har tagit ställning. Vi har blivit medlemmar i Europas republikanska parti." Touché! Äntligen lite klarsyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.