Ändrade vanor

I morse beslutade jag om ett paradigmskifte. Jag har sedan några år läst Svenska dagbladet först, och sedan ögnat genom DN. Men några veckor efter omgörningen märks Schibstedts påtvingade svältbudget. Från i dag gäller DN igen.

Nya SvD är en konstig morgontidning. De verkar ha beslutat att framhäva sina mest framstående medarbetare ännu mer. Det är deras kommentarer som är tidningen. Ungefär som kolumnistdelen i ett veckomagasin, men varje dag. Jag tror det är ett smart val i hopplöst läge.

SvD har länge lyckats rekrytera bra skribenter, ge dem utrymme och låta dem utvecklas. DN har varit motsatsen. Begåvningar har gömts undan till förmån för ett anonymt fabriksarbete. Så egentligen gillar jag fortfarande SvD mer. Men det som nu landar på köksbordet räcker helt enkelt inte. Det är bara redaktionens intelligens som fått tidningen att överleva ägarnas blodbad. Ja, läs t.ex. Hynek Pallas (landets bästa filmkritiker) när han i dag skriver om olika liberala debattörers försök att blunda bort den strukturella rasdiskrimineringen. Så himla bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.