Tvärstaden

Vi började träffas för något år sedan. Vi var trötta på den konstiga föreställningen där bara "innerstaden" räknas som äkta stad, medan alla de stadsdelar där vi själva bor (tillsammans med 80-85 procent av Storstockholms befolkning) ofta kallas misslyckad stad — förorten. Vi har börjat kalla vårt nätverk Tvärstaden. Och nu har vi också skrivit ett manifest i tio punkter. Det publicerades i går av de båda nyhetstidningarna Norra sidan och Södra sidan — den moderna stadens enda riktiga lokaltidningar.

I nätverket Tvärstaden ingår fler än vi som skrivit manifestet. En del har av olika orsaker inte velat underteckna. Vi vill vara en öppen grupp. Förenade av ambitionen att förändra debatten om stadens framtid så att hela staden får plats. Vi som står bakom själva manifestet är Marita Castro, Johanna Langhorst, Alejandro Leiva Wenger, Lars Raattamaa, Moa Tunström, Martin Wiese och jag.

Läs det här: "Stockholm är större än innerstaden". Sprid det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.