Sommar i Paris

Vi har hyrt ett litet hus inne på en gård i Maraiskvarteren, Paris, hela sommaren. Eva ska skriva klart en ny bok och sitter hela dagarna på Nationalbiblioteket. Jag ska skriva lite, läsa mycket men mest av allt ha en lång semester (för första gången på flera år).

Jag älskar att köra genom Europa; timma efter timma, mil efter mil på de stora motorvägarna. När jag var barn reste familjen ofta bil i Sverige under den korta sommarsemestern. Som vuxen har jag gjort samma sak, men i Europa. 

På hotell i Danmark, i söndags kväll, läste jag en artikel om matlagning. Innan människorna lärde sig bränna skålar och krukor av lera innebar det säker svältdöd om man tappade sina tänder. Utan att kunna koka kött och soppa, i en lerkruka, var det omöjligt att äta utan tänder. Helt uppskakande. Upplysningen förföljde mig genom Tyskland och ända till Paris tränga stadsgator.

Under bilresan lyssnade jag på Lana del Rey. Jag kan inte låta bli hennes cd. Rösten. Attityden. Livsledan. Märkligt att ingen jämför henne med Bruce Springsteens sånger från sent 1970-tal och tidigt 1980-tal, innan han blev grå och likgiltig. Han dyker upp i en av hennes sånger och skivan heter ju "Born to Die", i stället för "Born to Run".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.