Urspårad samtid

För två dagar sedan passerade jag det urspårade posttåget vid "Döda bron" i Huddinge. I morse hade ekots reporter kollat räls med fackliga representanter och kunde berätta om förfallet. I dag hör jag om nedrivna kontaktledningar norr om Stockholm. Nu går tågen på halvfart i alla riktningar.

Men när man (om man) når Centralen träder man in i en nyputsad shoppinggalleria. Ingenstans blir det stora politiska skiftet så koncentrerat uppenbart som på nya Centralen. Där ser man hur samhället tappat balansen. Hur pengarna styrts om till privata plånböcker från gemensamma investeringar. Man kan köpa kostymer, dyra tvålar, surdegsbröd och snabbmat. Men tågen, som huset en gång byggdes för, kommer inte längre fram eller spårar ur.

Centralstationen har fått renässans som monument över en epok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.