2900 år

I dag publicerar Expressen kultur min artikel om de superrika som samhällsproblem. Bland annat skriver jag om en ny svensk bok om riskkapitalister: " Björn Savén tillhör branschens mest legendariska gestalter. 2011 upptaxerades han för åren 2003-05 med ofattbara 875 miljoner kronor. Upptaxerades. Men Savén accepterar inga sådana. Han vill behålla varenda krona. Med mina medelsvenska inkomster skulle det ta 2900 år att arbeta ihop lika mycket pengar. Om jag börjat gneta under bronsåldern, och sluppit betala skatt, skulle jag ha lyckats."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.