Prekariatet

Socialdemokraterna går med på moderaternas förslag att stryka avdragsrätten för privata pensionsförsäkringar. Det låter säkert bra. Många med höga inkomster sparar nog extra. Men det finns en till grupp som åtminstone försöker göra det: vi som tillhör prekariatet — utan fasta tjänster, f-skattare, frilansare av olika slag. De flesta har nog inte råd, men vet att de måste. Hur ska man annars klara sina sista år? Magdalena Andersson försvarar beslutet med att allt fler nu har avtalspension. Well, good for them. Men för oss finns inte sådana. De rödgröna borde skaffa en prekariatspolitik, åtminstone börja tänka ordet och hitta idéer hur vi kan inkluderas bättre i trygghetssystemen — och kanske börja med just pensionsmardrömmen. Är det inte sånt som är socialdemokraternas ursprungliga uppdrag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.