Labyrint till SD?

Kommer Jacques Mattar i Labyrint rösta på SD i höstens val? Där ligger ju den svenska rasismens magnetiska nordpol; alla dras dit.  Att påstå att ISIS skapats av "zionisterna" (läs: judarna) som också kontrollerar medierna är en klassisk rasistisk stereotyp om den judiska världskonspirationen. Fascister har alltid använt den. Mattar har nu plockat bort påståendet från Instagram, men vägrar svara på frågor från journalister. För två år sedan rasade debatten om hur Lilla hjärtat oavsiktligt upprepade en rasistisk stereotyp. Den stereotyp Mattar manglat ut är så välbekant att den kräver hans kommentar: Var den verkligen ett oavsiktligt misstag? På vilken sida står han? Rasisternas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.