Labyrint till SD?

Kommer Jacques Mattar i Labyrint rösta på SD i höstens val? Där ligger ju den svenska rasismens magnetiska nordpol; alla dras dit.  Att påstå att ISIS skapats av "zionisterna" (läs: judarna) som också kontrollerar medierna är en klassisk rasistisk stereotyp om den judiska världskonspirationen. Fascister har alltid använt den. Mattar har nu plockat bort påståendet från Instagram, men vägrar svara på frågor från journalister. För två år sedan rasade debatten om hur Lilla hjärtat oavsiktligt upprepade en rasistisk stereotyp. Den stereotyp Mattar manglat ut är så välbekant att den kräver hans kommentar: Var den verkligen ett oavsiktligt misstag? På vilken sida står han? Rasisternas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.