Reinfeldt och flyktingarna

I dag ringde en journalist från norska Aftenposten och undrade om Reinfeldts sommartal. Hon undrade hur en konservativ statsminister i Sverige med så starka ord kunde försvara att landet tar emot fler flyktingar. I Norge är sådana ord otänkbara. Den norska regeringen vägrar öppna gränsen för 124 sjuka flyktingar från Syrien. En kollega fick ett liknande samtal från en nederländska journalist.

Men i Sverige har kommentariatet bekräftat Sverigedemokraternas tolkning av talet. Reinfeldt anses ha bekräftat SD:s världsbild: "massinvandringen" hotar välfärden. Svårt att förstå. Frågan är om det inte är kommentariatet mer än Reinfeldts tal som öppnar för SD i valrörelsen. Jag skriver om det i dagens Expressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.