En motbjudande man

Jag är en aning fundamentalistisk när det gäller konstitutionella regler, ordningar och praxis. Därför var jag beredd att bita i det giftiga äpplet med en Sverigedemokrat som andre vice talman i Riksdagen. Men Björn Söder blev för mycket. Att SD nominerade just honom är ett hån mot Sveriges befolkning och moderna historia. I dag skriver DN:s ledare att den omständiga valproceduren var "infantil" och "meningslös". Jag delar inte den uppfattningen. Jag uppfattar den som en välförtjänt och plågsam förnedring av Björn Söder. Han är en funktionär utan förtroende som Riksdagen föraktar. Proceduren blev ett brännmärke som knappast kommer glömmas. Det är bra.

Esabelle Dingizian (MP) blev tredje vice talman. Jag har träffat henne några gånger. Hon verkar vara rakryggad. Jag hoppas hon aldrig pratar med Söder. Aldrig tar honom i hand.

Däremot delar jag helt DN:s åsikt att nomineringarna av talmän måste ske tidigare och helst följas av utfrågningar. Att slänga in namn några timmar innan valet är lågt. Vem visste i går att Urban Ahlin var kandidat till ett av landets viktigaste förtroendeposter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.