Fredagsmys

Äntligen väder fär balkongen. Efter att ha ägnat hela dagen åt en avhandling som ska recenseras — teoritung men rolig — gick jag ut. Den vita syrenen blommar mer än på många år. Jag valde Andras Schiffs inspelningar av några pianosonater av Beethoven, bl a den berömda Månskenssonaten där han inte lägger tyngdpunkten på den berömda första satsen men på den snabba och mer tvetydiga avslutningen. Sedan Pearsons Sounds electronica-dubstep-cd från i våras. Är den så bra som hypen? Det blir sköna effekter när ljuden från radhusgatan tränger in i musiken. Det låter helt integrerat. Men egentligen är det fel årstid för Pearsons Sound. Jag undrar om han känner till svenska proggisarna Pärssons Sound? Inte omöjligt.

Nyligen har Elizabeth Drew skrivit två väldigt bra artiklar om hur det politiska systemet i USA är på väg att spåra ur. Drew är snart 80 år och tämligen legendarisk som politisk reproter. Hon och Michael Tomasky skriver i en egen klass. Hon ringar in tre stora problem: fifflet med valdistrikten, HD:s dom som i praktiken avreglerade donationscirkusen ( idag måste varje kandidat ha en egen miljardär i ryggen) och försöken att begränsa möjligheten att rösta. I alla tre fallen har republikanerna drivit på och gynnas. Det leder till att demokratin och politiken lamslås på en rad olika sätt. Mycket om detta har skrivits förut. Men Drew är som vanligt noggrann, påläst och har skarp kritisk blick. Här är länk till den första artikeln, och här till den andra. Båda i NY Review (förstås).

Snart är det dags för ny presidentvalrörelse. Det gäller att uppdatera sig. Förmodligen kommer jag att sätta ihop programmet till  valresan som Arenagruppen ordnar 2016, ungefär som jag gjorde till resan 2012. Jobbigt och nervöst, men roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.