Smugglingen

Jag har gjort som många andra: klippt ut bilden på Aylan och sparat den som en påminnelse. Nu är det viktigt att upprepa att det är rätt att smuggla flyktingar till säker mark. I Nordafrika har det förfallit till hänsynslös gangsterverksamhet. Så har det inte alltid varit. Och deras övergrepp får inte skymma det grundläggande ställningstagandet. Alla smugglare är inte hänsynslösa. De flesta är livlinor till trygghet och överlevnad. Det är misshandel, tvång och dödande som ska straffas — inte smugglandet som sådant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.