Demokraternas vänster

I senaste American Prospect finns två läsvärda artiklar om framtiden för demokraterna i amerikansk politik. Den outtröttliga Harold Meyerson skriver om "Bernie's Army" och vad som kommer hända med den efter valet, och efter att Hillary Clinton sannolikt nominerats till presidentkandidat. Han ställer två frågor. 1. Varifrån kom alla radikala amrikaner? 2. Kommer valkampanjen nu kunna omvandlas till en rörelse? Alla tidigare motsvarigheter har ju dött direkt efter valdagen: Jesse Jacksons, Howard Deans och Barack Obamas. Det finns orsaker att tro det går bättre den här gången. Den andra artikeln handlar om "The Other Woman", vid sidan av Hillary Clinton, alltså Elizabeth Warren och vilken roll hon kan komma att få, i synnerhet om Clinton blir vald till president, vilket trots allt ändå är ganska sannolikt. (Även om jag har väldigt dålig magkänsla inför en strid mellan Trump och Clinton. Han är en fantastisk kampanjpolitiker. Hon är en usel.) Läs båda artiklarna om vänstern i Demokratiska partiet och bli lite klokare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.