Svenska terrorister

Behandlingen av Nordiska motståndsrörelsen är skandalöst lam. Att de kommer finnas med under politikerveckan i Visby (oavsett om de står med i programmet eller inte) inger en känsla av overklighet. I senaste Expo läser jag att en majoritet av gruppens kända aktivister är dömda för olika brott. Det politiska våldet är deras arbetsmetod. Den 5 januari sprängdes till exempel en bomb vid en flyktingförläggning i Västra Frölunda. En man skadades allvarligt. Nu är tre framträdande medlemmar i NMR häktade för en rad sådana bombdåd i Västsverige. NMR är en terroristorganisation och måste bemötas som en sådan. Att de ska kunna finnas med under politikerveckan är lika sjukt som att IS skulle ha möten i Kruttornet. Varför är det så svårt att erkänna att det nu finns en tradition av vita svenska terrorister: Lasermannen, Peter Mangs och NMR?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.