Bojkotta Almedalen

Hela det litterära Sverige har dragits in i en laddad diskussion om Bokmässan. Ska man bojkotta eller inte på grund av Fria tider? Men om Politikerveckan i Visby är det däremot tyst. Där är situationen mycket värre. Nordiska Motståndsrörelsen som är en terroriströrelse ska ha ”monter” under veckans andra halva. Om jag förstått saken rätt ska de stå bredvid Amnesty. Var är protesterna? Har fackföreningar, människorättsorganisationer, folkrörelser ens diskuterat bojkottkrav?

I kulturvärlden har en demokratifientlig men obetydlig tidning orsakat upprörda bojkottkrav. Men när en våldsorganisation — hälften av NMR:s aktiva medlemmar är dömda för våldsbrott och de kampanjar för att avrätta statsråd — ska finnas på Almedalsveckan är den politiska klassen tyst. Vad säger det?

Jag kommer medverka på Bokmässan. I det fallet anser jag bojkottkravet är fel och den repressiva toleransen ett mäktigare vapen. Men jag skulle aldrig medverka under Politikerveckan i Visby. NMR är en våldsrörelse. Det politiska våldet måste vara en gräns. Jag efterlyser en högljudd bojkottrörelse. Åk inte till Visby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.