Nobelpriset

På torsdag meddelas årets Nobelpris i litteratur. Jag har tre favoriter. Först och främst den amerikanska författaren Joan Didion. Hon har ju allt en nobelpristagare ska ha: litterär stil, enorm mångsidighet och personlig karisma. Men det är inte fel om en annan amerikans kvinna får det, Jamaica Kincaid. Hon är migrationens och det postkoloniala tillståndets stora berättare. Och som outsider håller jag på österrikaren Peter Handke som skulle väcka en uppiggande politisk och kanske även litterär skandal på österrikiskt manér.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.