Döden i Medelhavet

I sommar har antalet migranter som drunknar på väg mellan Libyen och Europa ökat dramatiskt. Jag är osäker på gamla siffror, men den här sommaren måste vara den värsta någonsin. 726 döda i juni och juli innebär att det är fler än hundra som drunknar varje dag på Dödens hav. Enligt Amnesty, som i veckan släppt en rapport om läget, är det en av sexton migranter som går under. Men samtidigt som dödsoffren ökar minskar antalet migranter. Det gör situationen ännu värre. EU Observer har  en artikel i dag.

Migrationspolitiken har tre smärtpunkter som ingen politiker berör under valrörelsen i Sverige, trots att de påverkar svenskt samhällsliv: de döda kropparna i Medelhavet, de papperslösas brist på rättigheter (bl a i arbetslivet) och rasdiskrimineringen. Därför måste vi andra fortsätta påminna om dem, på alla sätt, i all lägen. Det är en solidaritetsfråga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.