Vägen bort

På väg till pendeltåget passerar jag valaffischerna med Stefan Löfven och budskapet ”Den som kan jobba, ska jobba”. Är det verkligen en socialdemokratisk samhällssyn? jag tycker det låter som moderaterna på Gösta Bohmans tid, hårt och repressivt, helt utan hopp. Äldre socialdemokrater som Erlander, Palme och Carlsson skulle i stället ha sagt: ”Den som kan jobba, ska få jobba”. Väldigt stor skillnad, ett typiskt skred, i det lilla formatet av bara ett ord, i vår konservativa epok. Vart är socialdemokraterna på väg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.