Reepalu, igen

Under Mona Sahlins tid som partiledare höll Reepalu tyst med sina utspel om flyktingar och människosmugglare. Han slutade flörta med SD:s väljare. Jag minns att jag en gång sade det till Sahlin. Hon spände blicken i mig och sade med sådan sammanbiten skärpa att jag hoppade till: "Ja, jag är glad att du noterat det". Jag undrar vad hon gjorde för att få honom tyst. Hade hon någon hållhake, eller lyckades hon skrämma honom?

Så fort Sahlin slutade började Reepalu igen. Nu senast det märkliga påståendet att judiska församlingen i Malmö infiltrerats av SD – som han senare naturligtvis tagit tillbaka, det är ju en del av mönstret, av misstänkliggörandets retoriska koreografi. Vad har Reepalu för problem med judar? Så fort han ska säga nåt låter det konstigt, skorrar falskt eller blir helt galet.

Och nej. Det är inga ondsinta reportrar som bygger drev mot Reepalu. Han skapar alla de här situationerna själv. Vem kan längre tro att de är misstag?

Reepalu har blivit en belastning för Socialdemokraterna. Det är dags för honom att gå i pension, köpa ett metspö och retirera till en stillsam kajkant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.