Bara åtta kronor

Jag har letat hela sommaren efter en-kronor med texten "Vår horkarl till kung". Jag har vänt varenda krona. Det var ju så bra. Jag hade verkligen velat ha en. Men upphovsmannen gjorde bara åtta stycken avslöjar han nu, skickade aldrig ut dem i cirkulation utan gav dem till vänner som med uppdrag att de skulle rapportera mynten. Det var en skickligt iscensatt mediamanipulation. Beundransvärt. Situationistiskt.

I dag är det Barack Obamas stora dag på demokraternas konvent.Hans tal är betydelsefullt i ett val som är mer avgörande än det 2008 — eftersom republikanerna nu befinner sig ännu mycket längre till höger än då. David Brooks är moderat republikan och knappast min favoritkolumnist. Men hans text om Obama och valrörelsen är väldigt bra. Efter att gått helt vilse de två senaste åren behöver Obama nu återigen peka ut ett större uppdrag, en riktning. Brooks skrev dessutom otroligt elakt och roligt om Mitt Romney för någon vecka sedan. Läs båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.