Svenskhetsen

I dag har jag en artikel i Expressen som jag känner mig lite nöjd med. Du kan läsa den här. Det är dags att ändra perspektiv på diskussionen om medborgarskapet och återvända till idéerna och förslagen från 1970- och 80-talen om ett mer öppet medborgarskap, till den så kallade bosättningsprincipen som Mikael Spång i en bok beskriver så här: "Alla som är bosatta i landet borde ses som en del av folket och därmed ha rösträtt."

För någon vecka sedan kom Arena i nya kläder. Både ambitiösa och snygga, kanske lite väl många krönikörer för min smak men med många bra texter i första numret. Kolla in Eric Roséns långa artikel om de svenska en-procentarna och varför vi bör betrakta de superrika som ett samhällsproblem.

Nästa år fyller Arena 20 år. Jag lovar att det känns bra att ha varit med att starta och sedan också under många år driva en tidning som fortfarande är så levande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.