Extrem mitt

De enorma demonstrationena i Egypten är fantastiska. Men genom militärens ultimatum har situationen blivit ännu mer tillspetsad. Officerare och politisk makt är en dålig historia i Mellanöstern. Det är Mursis omdömeslöshet som framkallat situationen. Men att starka delar av oppositionen omfamnar militären tycker jag också låter omdömeslöst. Vad vill officerarna? Det är nyckelfrågan. De närmaste 48 timmarna kan bli lika dramatiska som revolutionen 2011.

I senaste Arena har jag en artikel om "Den extrema mitten". Johan Enfeldt, folkpartist med bakgrund som kommunpolitiker i Vallentuna, har skrivit en läsvärd kommentar till den. Han är möjligen mer optimistisk än jag, och slutar med en träffande fråga: "Är problemet en konsumerande klass som bara bryr sig om den egna plånboken, eller är problemet att politiken tagits över av marknadsförare som betraktar väljarna som kortsiktiga konsumenter?" Läs här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.