Extremisterna i Washington

USA närmar sig nya förödande strider om lånetak, budget och den nya sjukvårdsförsäkringen. Om ett år är det ödesdigra mellanårsval. I en klargörande artikel i NY Review of Books förklarar erfarna Elizabeth Drew i en artikel (hon skriver alltid läsvärt) varför hela det politiska systemet gått i baklås. USA:s politik har förmodligen aldrig under hela 1900-talet varit så polariserad som nu. Efter Obamas återval 2012 var det många som förutspådde att republikanerna skulle göra upp med sin extremistflank (tepartyister, libertarianer och andra). Men de hade fel. Partiet driver nu ännu längre mot höger. Drews artikel är lång, skrämmande och kastar ljus över förhållanden som kan verka obegripliga. Man känner sig klokare efter att ha läst.

I dag skriver jag i Expressen om registerskandalen och begreppet strukturell rasism. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.