I dag

I dag skriver jag på Expressen kultur om kvällens Uppdrag granskning och skolorna, bland annat så här: "I kväll berättar "Uppdrag granskning" hur friskolor bryter mot skollagen, inte lite lätt i marginalen men mitt i systemets hjärta. Jag vet inte riktigt varför programmet är så plågsamt. Kanske för att den avslöjade barnsorteringen ligger så vackert inbäddad i varm välvilja, som om den vore helt naturlig. Det påminner om en mild skräckfilm där det välbekanta plötsligt blir frånstötande. Värderingen av barn visar sig vara idyllens förutsättning. Vem passar in, vem passas ut?" Läs hela.

Jag skrev en liknande text om sönderfallet i skolan som ledare på Dagens arena i måndags.

Men den viktigaste artikeln, som alla bör läsa, är den Anna Hellgren (tidigare på Dagens arena, nu på Expressen kultur) skrev i går. Hon berättade om de hot hon fick efter att ha skrivit en kort kommentar om hatet mot romer och "fallet Maria". Rasisterna var så obegåvade att de riktade sina hot mot fel Anna Hellgren. Det är ett exempel hur antidemokratiska rasister försöker skrämma fram tystnad. Det finns bara ett sätt att motverka: att berätta om hoten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.