Övervakningssamhället

I dag publicerar Expressen kultur den första av två artiklar jag skrivit om övervakningssamhället. Den här om staden och stadsbyggande: sambandet mellan stenstadsdoktrinen och övervakning som övergripande samhällsnorm. "Det handlar inte om kameror på varje gata, som i London, utan om en mer raffinerad form där trygghet definieras som social kontroll i en förtätad stad där alla alltid ska bevakas av andra." Nästa artikel handlar om skolan som övervakningssamhällets laboratorium.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.