Semester

I morgon åker vi till Senegal på kort semester. En resa ordnad av den brittiska musiktidningen Songlines. Musik i Dakar och några dagar vid stranden i St Louis i norra landet. När jag fyllde 50, för några år sedan, samlade min vänner ihop till en resa som egentligen skulle gått till Bamako, men eftsrom det är svårt att åka till Mali nu blir det Senegal i stället.

Medan jag är borta tycker jag ni ska ta er tid och läsa en ovanligt intressant artikel som jag nyligen hittade i senaste numret av Middle East Report: "This is our square — Fighting sexual assault at Cairo Protests", om övergreppen och våldet mot kvinnor under protesterna i Egypten och hur människor organiserat sig till försvar. Många tror att övergreppen organiserats av makthavare — ibland militären, ibland islamisterna — men de hade nog aldrig blivit möjliga om inte även många aktivister präglats av patriarkalt tänkande. Det är en text om hur kvinnors kroppar befinner sig i frontlinjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.