Stäng Mango

Klädkedjan Mango har en handfull butiker i Stockholm. Har för mig att en ligger vid Sergelgången ut mot Sergels torg. I dag läste jag en artikel i NY Times om textilfabriken Rana Plaza i Bangla Desh som kollapsade 24 april med tusentals döda arbetare. Minns ni?

Spanska Mango var ett av företagen som hade beställningar hos textilfabriken. Nu har de andra gått samman med pengar till en unik fond för ersättningar till drabbade familjer. Ett företag har valt att stå utanför — Mango. 

Konsekvensen är självklar. Att aldrig mer handla i någon enda Mangobutik någonstans i världen. Deras förakt möts bäst med vårt förakt. NY Times har envist återkommit till efterspelet efter tragedin med Rana Plaza. Den nya artikeln är lång men väldigt intressant, av många olika skäl. Läs den här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.