Svenska mutpengar i Grekland?

Förra helgen läste jag i NY Times om en grekisk korruptionsaffär som gått till rättegång. Vardagsnyhet, kan man tänka. Men den här fick nog även greker att undra. Antonis Kantas jobbade på förvarsministeriet, jag tror hans tjänst möjligen motsvarar en svensk statssekreterare. Under fem år på departementet drog han in 123 miljoner kronor i mutor! Han har vittnat om hur både grekiska och internationella vapentillverkare satt in pengar på hans konton. Men det som väckte mitt intresse var att NY Times skriver att även ett svenskt företag mutade honom, men inte vilket. Jag har inte sett nånting om det i svenska nyhetsmedier. Det måste väl finnas någon nyhetsredaktion som kan anlita en grekiskkunnig att kolla rättegångshandlingarna i Aten?

PS. I dag skriver Per Gudmundsson på SVD:s ledarsida att han under sin tid som programledare på SVT 24 tvingades sluta med sin politiska blogg. Han råkade alltså ut för ungefär samma invändningar som Soran Ismail på SR. Varken jag eller Soran hör hemma på SR. skriver han. Och slutar: "De vänsterdebattörer som nu skriker sig hesa bör tänka på en sak. Vill ni ha Soran som programledare riskerar ni att få mig." Mitt svar är enkelt. En fribloggande Per Gudmundsson skulle säkert kunna bli en rolig programledare i morgonradion — även under ett valår. Jag skulle inte ha stora invändningar. Go for it, Per!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.