Grön skattefederalism

Fantastiskt att Miljöpartiet tagit ställning för att EU ska ha beskattningsrätt. Närmare bestämt att Tobinskatterna ska gå in i EU-budgeten. Rätt oväntat. Jag antar att MP är första svenska parti med en så radikal ståndpunkt. I dag har jag hört hur de försöker bagatellisera det som nåt slags mellanstatligt ställningstagande. Men det är ju nonsens. Alla som följt debatten om europeiska Tobinskatter förstår vad deras ståndpunkt innebär i praktiken. Tyvärr tror jag tåget redan gått. Parlamentet och Kommissionen försökte ju få beslutet som MP (och jag) vill ha det. Men sedan har regeringscheferna, som vanligt, förfuskat idén. Nu kommer pengarna hamna i medlemsländernas egna budgetar. Men man får väl ändå säga till MP: välkomna till det federala lägret. Daniel Cohn-Bendit är säkert stolt över er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.