Freeland

Chrystia Freeland var länge min favoritkolumnist. Hon skrev skarpt och lyfte fram aktuell forskning om ojämlikhet, de superrika och annat viktigt. Hon var roligare att läsa än Paul Krugman. Sedan försvann hon in i kanadensisk politik. Men i helgen gjorde hon comeback i NY Times med en artikel från Kiev: "Russia has already lost the war". Läs den.

Jag läser i kapp matbordets hög av NY Times och tycker mig se en nyansskillnad mot den svenska bevakningen. Inte alls lika alarmistiskt. Vanligt med bedömare, inte minst i Moskva, som menar att krisen urholkat Putins position. Och en intressant optimism om östra Ukraina. Krisen har enat landet. Även rysktalande sluter upp bakom landet och avvisar Ryssland. Det är kanske överoptimistiskt. men tonläget är åtmintone lite mer tillbakalutat. I Freelands artikel finns flera av de här inslagen.

F.ö. en dålig dag. Nils Horner mördad. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.