Dagens nyheter

1. I går publicerade DN kultur Per Kornhalls text om hur han av politiska orsaker blivit uppsagd från Upplands Väsbys kommun. Jag tog för givet att det skulle följas upp i dag i DN. Kommentarer från kommunalråden, lärare, rektorer, etc. Men inte en rad. Vem har sovit på jobbet?

2. I dag, fyra dagar för EU-valet, upptäcker DN till sist spetskandidaterna och att valet nu också handlar om att välja kommissionens ordförande. Grattis! SR har skildrat den delen av valkampanjen i flera veckor. SvT har sänt den stora debatten. Nu kommer DN joggande. Beror senfärdigheten på att ledarredaktionen sedan länge tagit avstånd från försöket med ny ordning? Att deras korrespondent Annika Ström Melin ogillar den? Eller är det uttryck för stor lojalitet med det svenska politiska etablissemanget och regeringen, som också motsatt sig nyordningen?

Ström Melin skriver att regeringscheferna nog ändå vill ha någon annan, någon svagare som de kan bossa omkring med. Ja, det vill dom kanske. Men hur ska de få igenom ett sådant namn? Parlamentet verkar ju sammansvetsat — och ingen ordförande kan tillsättas utan att först godkännas av det. Både Juncker och Schulz är ju emormt tydliga. Om det inte blir en av kandidaterna i valrörelsen innebär det en total politisk kris för hela EU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.