Harpsund

Den europeiska vägrarfronten — Sverige, UK och Holland (men Danmark saknades) — fortsätter sitt motstånd mot ett mer demokratiskt EU. Vem blir förvånad? Högern har alltid ogillat att de som fattar beslut ska vara valda av medborgarna. Nu gäller det kommissionens ordförande. Sorgligt att svenska medier fortfarande verkar tro bråket handlar om Juncker som person och hans åsikter. Det är själva principen, att han valdes genom EU-valet, de avskyr.

Både DN och SvD har bilder på Harpsundsekan i dag. Den är naturligtvis ny. Men den gamla legendariska, som Erlander rodde omkring i, köptes av min farfar Karl-Gustav Wirtén. Han var förvaltare på Harpsund och skötte jordbruket fram till sin pension i början av 1960-talet.

Mellösasjön, som de ror i, är mycket idyllisk. Jag har en målning av den som farmor gjorde i trappen utanför mitt arbetsrum.

Tidigt i går morse, när jag vaknade, hörde jag göken genom sovrumsfönstret här i Huddinge. Det var också idylliskt. Jag har nu opererats tre gånger för näthinnelossningen. Den vill inte läka. Läget är inte bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.