Global migration

I våras kom antologin "Världens kris — vänsterns lösningar" med Jesper Bengtsson och Katrine Kielos som redaktörer. Till den skrev jag en rätt lång text om global migration. Jag har skrivit om migrationsfrågor många år, men det bar ett tag sedan jag skrev en mer ordentlig text. Därför var det väldigt kul att uppdatera min kunskap, läsa en del nya böcker och rapporter samt återvända till några äldre. Den empiriska forskning kring migration som börjat komma på senare år är ju uppmuntrande för alla oss som försök lägga krokben för antimigrationspsykosen — det gäller även den fria rörligheten i EU.

I nya Tiden (2/2014) finns nu en nerkortad version av texten. Det blev en bra kortning, trots att säkert en tredjedel försvann. Men i mitt textarkiv har jag ändå valt att lägga ut orginaltexten — det känns lite roligare så. Den avslutas med tio konkreta punkter för en rödgrön politik i migrationsfrågor efter en möjlig valseger. Artikeln kan läsas här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.