Svenska fackföreningar är fria

Hur kan man ifrågasätta att LO-förbund stoppar förtroendevalda som är med i SD? I dag skriver Susanna Birgersson på DN ledare, i en allmänt underlig artikel, att det är diskriminering. På radio hör jag en person som tycker det är ett demokratiproblem. Det verkar som att de tror att facket är en statlig välfärdsmyndighet — ungefär som LO nog såg sig själva på 1970-talet. Men fackförbunden är idéburna föreningar. De som inte delar de grundläggande värderingarna får gå någon annanstans. Det är helt självklart att SD-medlemmar inte hör hemma i styrelserna. Lika självklart som att en ateist inte väljs in i en lokal frikyrkoförsamlings styrelse. Är inte det grundläggande samhällskunskap?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.