Döden i Medelhavet

Jag såg just ny siffror från FN:s flyktingorgan om migrantdöden i Medelhavet. I helgen druknade minst 300 migranter vid olika olyckor. Den italienska flottan räddade livet på 4000. Om jag förstår uppgifterna rätt har därmed 1600 drunknat sedan i juni. En chockerande siffra. Under hela förra året var det "bara" drygt 600 offer.

102 000 migranter har lyckats korsa havet till Italien i år. Också en oerhörd siffra. Det är redan tre gånger fler än under hela förra året. Nu kommer syrier (eftersom flyktinglägren i Libanon och Turkiet nu är knökfulla), yazidier och kristna från Syrien, palestinier från Gaza och gissningsvis en hel del libyer som flyr de knappt rapporterade striderna i Tripoli (där Förenade Arabemiraten nu, med egyptisk hjälp, bombat islamsiternas ställningar). Det understryker att flyktingkatastrofen i Europas närområde är enorm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.