Äntligen

I dag skriver Anna Hallberg på DN kultur en hoppingivande spaning om vart den unga kreativa litteraturen tagit vägen, nämare bestämt bort från Stockholms så kallade innerstad. I stället återfinns den nu i mindre städer, på ännu mindre orter, i förorter eller i utländska storstäder. Dessutom citerar hon min förortsbok på ett fint sätt. Men det viktigaste är den övergripande iaktagelsen. Äntligen framstår nyurbanisterna som de tillbakablickande, lätt föråldrade svärmare (anno 1990-talet) de alltid varit. Jag läste tidigare i är en liknande text som Anna Hallbergs, men i Guardian om hur författare och konstnärer börjat överge London.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.