Det heter Haram al-Sharif

I går opererades mitt öga igen. Tillbaka hemma nu för lång väntan på möjlig förbättring. Otäckt, otäckt. Har lyssnat på radio och läst DN om terrormorden i Jerusalem och hur Västbanken glider in i ökat våld. Jag studsade högt när man i Sveriges radio talade, helt oproblematiskt, om Tempelberget där al-Aqsamoskén ligger. Tempelberget? Det brukar kallas Haram al-Sharif. Eller båda namnen. Platsen ligger på ockuperad palestinsk mark. Bara SvD skriver rätt i dag. Betydelselöst? Inte alls. Konflikten handlar ju om att göra anspråk på mark och plats. För tio år sedan skulle alla skrivit Haram al-Sharif. En liten signal hur sympatierna börjat förändras, tllbaka till sympatier för Israel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.