Inte förvånad

Jaha, SD har tagit ställning för det borgerliga blocket. Alla som följer min blogg vet att jag inte är förvånad. Den borgerliga kritiken av flyktingpolitiken innebar en stark lockelse. SD har inte gjort ett val mellan två budgetförslag, och de kör över de beslutsordningar som gäller i Riksdagen. De har i stället förvandlat budgetfrågan till en förtroendeomröstning om den rödgröna regeringen.

Det kan bli en "stor kompromiss" om budgeten. Men min gamla gissning står kvar. Löfven avgår och det blir en borgerlig minoritetsregering. Ett nyval skulle inte förändra något, bara dra ut på krisen. SD:s ställningstagande innebär att de nu i praktiken positionerat sig öppet som ett borgerligt parti — som om vi inte redan visste.

De borgerliga lämnade pensionsgruppen för att Miljöpartiet skulle med. SD fäller regeringen för att Miljöpartiet är med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.