Charlie Hebdo

Vem blir förvånad om ögonvittnesuppgifterna stämmer att terroristerna i Paris är revolutionära islamister? Charlie Hebdo är en antirasistisk vänstertidning. Den står för allt radikala islamister hatar, mest av allt ett förakt för alla auktoriteter: från nationen till gud.

Attacken skärper det jag skrivit flera gånger på Dagens arena och här om att det behövs en gemensam global strategi för att bekämpa den revolutionära islamismen. De är inte längre en asterisk i kanten. De för nu krig i ett helt band av länder: från Pakistan till Mali och norra Nigeria. De kommer fortsätta hota radikala tidningar, NGO:s och människorättsaktivister i Europa. Den svenska regeringen borde tillkalla en konferens för kunskap och informella samtal, med politiker och aktivister (inga generaler) från de mest berörda länderna. Hur ska vi göra?

Nu gäller det att envist påpeka likheten mellan de revolutionära islamisterna och den rasistiska högern. De förenas av samma hat mot feminism, antirasism, kulturradikalism, kosmopolitik, mångkultur, värderelativism och individens frigörelse — mot både socialism och liberalism. SD och IS växer på samma träd. De riktar sin bitterhet mot samma motståndare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.