Tre saker alla redan borde veta

1. Återigen mördas europeiska judar. Nu av revolutionära islamister. Ingen kan längre förneka att det är en rasistisk politisk ideologi. Morden i Paris och Köpenhamn har ingenting med Palestinakonflikten att göra. Det är uteslutande en fråga om rashat. Alltså: Den revolutionära islamismen är rasistisk.

2. SD är de ljusskyggas brödraskap. De verkar ha skattefuskat i stor skala. Chefredaktören och ansvarige utgivaren för deras tidning hoppar av eftersom han i praktiken var en maktlös marionett. Och järnrörsmannen, som för några år sedan laddade för att slå in bröstkorgen på svenskar han betraktade som osvenska, är tillbaka. Ja, i själva verkat har han alltid varit på plats, att han tvingades bort från partiledningen var redan från dag ett bara bedrägeri. Vilket gäng!

3. Att ateister kan vara lika farliga som religiösa fundamentalister. Det tog tid för mordet — som verkar ha varit rena avrättningarna — av tre amerikanska muslimer i Chapel Hill, North Carolina, nådde svenska nyheter. Mördaren framstår nu som besatt religionshatare. Jag har bott i Chapel Hill. Vet hur det ser ut. En av USA:s trevligaste och mest liberala städer. Underbart universitetscampus. Osannolik stad för sådant hatbrott.

Och till sist. I lördags hade jag en artikel i Sydsvenskan om den nyligen avlidna algeriska författaren Assia Djebar. Den är jag rätt nöjd med. Läs här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.