Hej då, Skavlan

Jag hade ogillat men accepterat om Jimmie Åkesson varit gäst i Skavlan för att prata om sin sjukdom. Men att han nu får använda underhållnings-teve för utspel, som ett slags presskonferens i mysmiljö, är motbjudande. I synnerhet med Skavlans historia att ha klipp bort Özz Nujen från den norska sändningen. Företrädaren för ett oanständigt parti får tala, men anständigheter får inte sägas. Vad ger det för smak? SD:s spinndoktorer har visat hur de lurar byxorna av blåögda producenter.

För några veckor sedan stoppades granskningen av de helvita bolagsstyrelserna av SVT:s ledning. För att få sändas tvingades begrepp, analysredskap och verklighetsskildring borstas med såpa, för att bättre passa Timbroliberaler och Sverigedemokrater.

SvT verkar ha allvarliga problem med att tolka sitt uppdrag.

Läs Daniel Mathisens skarpa ledare i Dagens arena om hur de danska socialdemokraterna spårat ur. De verkar nu anslutit sig till samma reaktionära sörja som nästan utan undantag tagit över dansk politik. Enhetslistan verkar vara den enda som fortfarande står för anständighet. Han avslutar så här: "Är främlingsfientligheten numera den danska socialdemokratins partilinje återstår bara ett alternativ för anhängare av en alternativ och progressiv politik: lägg ner – och börja om."

Det är med den påminnelsen man ska tänka på SvT:s flathet för Jimmie Åkessons behov av en talarstol inför sin deklaration på fredag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.